T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Şehit Mehmet Dinek Ortaokulu

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek Kimdir?

HAYATI:

ÖZGEÇMİŞ

Şehit Mehmet DİNEK; 28.08.1995 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesinin İstiklal Mahallesinde, üç çocuklu Kenan ve Sezgül DİNEK çiftinin en büyük ve tek erkek çocukları olarak dünyaya gelmiştir. Evlerinin karşısında okul bulunmasına rağmen ailesinin yoğun isteğiyle kardeşlerinin de daha sonra okuyacakları, yeni açılan Zafer ilköğretim Okulunda ilköğrenimini tamamlamıştır. Endüstri Meslek Lisesinde lise eğitimine devam ederken harçlığını çıkartmak ve ailesine katkı sağlayabilmek için pazarcılık ve çiçekçilik gibi çeşitli İşlerde de çalışmıştır. Lisede staj eğitimi için gittiği soğutma fabrikasında çeşitli zorluklara katlanarak stajını tamamlayıp 2015 yılında askerlik görevini yapmak üzere Hatay/ İskenderun'a gitmiştir. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na seçilmiş, askerlik görevini burada başarıyla tamamlamıştır. Ankara'da olduğu sırada, Uzman Çavuşluk sınavlarına girmiş, askerden goldikten sonra İzmir'de üç aylık eğitimini tamamlayarak İZMİR/Bornova 2. Jandarma Tugayı'nda görevine başlamıştır. Zorlu görevlere her an hazır olmak amacıyla Foça 'da komando eğitimi görmüştür.

 

ŞEHADETİ:

Afrin operasyonu sırasında İzmir timiyle birlikte Suriye'de görevlendirilmiştir. Gitmeden önce ailesi ve sevdikleriyle vedalaşmış, aslen DENİZLİ Tavas/Çalıköylü olduğu için köyüne gidip herkesten helallik almış, mezarlık ziyareti esnasında ailesine; "Ben Şehit olursam beni buraya, köyüme defnedin." demiştir. Afrin'e gitmek üzere yola çıkarken "Ben Şehit olacağım, sakın ağlamayın, gurur duyun." sözleriyle çok sevdiği ailesinden ayrılmıştır.

Harekat başladığı sıralarda sosyal medyada "Biz öldük mü ki vatan bölünsün." yazılı paylaşımından birkaç gün sonra, Suriye Afrin Zeytindalı Harekatı kapsamında Afrin - Bilal Köy mevkiinde iera edilen operasyon esnasında 01.08.2018 tarihinde kötü hava şartlarına rağmen bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucunda şehit olmuş, şehadetine kavuşínuştur.

Ailesine "Ben şehit olacağım. Bu eve büyük bayrak asılacak. Buraya devlet adamları gelecek." diyen Şehit Mehmet DİNEK şehit olacağını hissetmiş, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Göstermiş olduğu yiğitlik ve cesaretle Türk milletinin varlığının, birlik ve beraberliğinin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolü olarak hatırası sonsuza kadar kalbimizde ve okulumuzun isminde yaşayacaktır.

Ruhun şad olsun Mehmet'im...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 14:50 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 0  kişi beğendi